Cases

Wij lossen elk concreet ICT-vraagstuk op een projectmatige, (kosten)efficiënte, transparante en doelgerichte manier voor jullie op.
Nuchter, betrokken en verbindend

Klanten aan het woord: Melanie Maatman en Franca van der Veer van Mijande Wonen

Wij spraken met Melanie Maatman (Directeur-bestuurder Mijande Wonen) en Franca van der Veer (Manager bedrijfsvoering) over onze samenwerking en de voordelen van het uitbesteden van zaken als het informatiemanagement, applicatieconsultancy en projectleiding. Want we kunnen natuurlijk zelf wel vertellen waar wij zo goed in zijn maar het is nog veel leuker om dat te horen van onze klanten.

Het R19 Programma

Eens in de zoveel tijd komt er een grote update uit van het primaire softwarepakket Dynamics Empire. Bijna iedereen in de organisatie gebruikt dit pakket, dat communiceert met allerlei andere softwarepakketten. Hierdoor is dit een omvangrijke verandering met én voor een groot aantal betrokkenen, waar een stevige voorbereiding aan vooraf gaat. In deze casus vertellen we over de Upgrade naar Empire versie R19 die we met Woningcorporatie Domijn hebben uitgevoerd.

Meedenken met WBO Wonen

‘Van elkaar leren’, ‘het adviseren en ondersteunen van corporaties op allerlei gebieden’, ‘ervaring vanuit de ene corporatie inzetten bij andere corporaties’, ‘wij kennen de aanpak en werkwijze van leveranciers’. Dit zijn kreten die je op onze website tegen komt. Deze casus is hier een mooi voorbeeld van.

Leren van Cyberaanvallen

Geen enkele organisatie is veilig voor Cyberaanvallen. In een constant door ontwikkelende IT wereld moet het beveiligen van de IT omgeving één van je hoogste prioriteiten zijn. Bij ITwoon leren we graag van ervaringen van anderen. We zorgen daarom dat we altijd up-to-date zijn met betrekking tot de laatste ontwikkelingen. Dat beperkt zich niet altijd alleen tot woningcorporaties. De ransomware aanval bij de Universiteit van Maastricht is namelijk een mooi voorbeeld van hoe het mis kan gaan.

Terugblik op de Corona periode

Onze helpdesk doet een terugblik op een roerige periode. Begin 2020 ging iedereen vol goeie moed het nieuwe jaar in. Het was business as usual. Nog geen vuiltje aan de lucht. Maar al snel verscheen er een inmiddels al te bekend onderwerp van gesprek: Corona. Toen hadden we nog niet door wat voor invloed dit zou hebben op het dagelijks leven en op onze werkzaamheden.

Anonimiseer je testomgeving

Sinds 25 mei 2018 geldt de privacywet AVG: Algemene Verordening Gegevensbescherming. Hierdoor worden op allerlei plekken in het werkproces extra maatregelen doorgevoerd om hier nog beter aan te voldoen. Eén van deze maatregelen is het anonimiseren van de test- of acceptatie omgeving.

De spoedintrede van het Teamsvergaderen

Door de opkomst van het Covid-19 virus zijn veel bedrijven plotseling gedwongen om hun medewerkers zo veel mogelijk vanuit huis te laten werken. Omdat dit niet iets is waar een gemiddelde organisatie op voorbereid is, heeft dit bij menig facilitaire en technische afdeling tot grote drukte geleid. Zij moesten zo snel mogelijk regelen dat medewerkers hun werkzaamheden zo goed mogelijk konden uitvoeren vanuit huis. Er was apparatuur nodig voor thuis en ook een mogelijkheid om digitaal met elkaar in contact te blijven. In deze casus vertellen we graag wat meer over hoe dit leidde tot de implementatie van Microsoft Teams bij Domijn.

Vergaderen met Microsoft Teams

Door de plotselinge opkomst van het thuiswerken vanwege het veelbesproken Coronavirus zijn veel organisaties gedwongen om hier snel de benodigde voorzieningen voor te treffen. Één van die voorzieningen is bijvoorbeeld Microsoft Teams. Dit wordt vooral gebruikt zodat men samen kan vergaderen op afstand. Maar, uitrollen is slechts de helft van het verhaal. Men moet er ook nog mee overweg kunnen.

Implementatie autorisaties

Een autorisatiebeleid inclusief procedures zorgt op papier voor betrouwbare en beheersbare informatiesystemen met transparante en controleerbare autorisaties. Vervolgens moet je dit in de praktijk brengen én in stand houden.

Office Upgrade

Bij een upgrade van een Office Suite is een goede voorbereiding cruciaal. Controle op compatibiliteit van gebruikte hardware en software is noodzakelijk. Testen van gekoppelde applicaties en huisstijl-sjablonen met de nieuwe Office versie voorkomt dat bedrijfsprocessen na livegang spaaklopen. Opleiding voor medewerkers vergemakkelijkt voor hen de overgang.

Citrix Lek

Groot nieuws, maar gelukkig waren wij goed bij in beheer en kunnen we snel schakelen met klant en leverancier. Met een goed beveiligde werkomgeving geen reden tot paniek.

Autorisatiebeleid en -procedure

Een autorisatiebeleid met heldere uitgangspunten en verantwoordelijkheden. Duidelijke procedures die goed werkbaar zijn voor aanvragers, goedkeurders en uitvoerenden. Tezamen zorgt dit bij woningcorporatie Welbions voor betrouwbare en beheersbare informatiesystemen en transparante en controleerbare toekenning van autorisaties.

Connect-it update

Ieder jaar komen er meerdere updates uit van Connect-it. Woningcorporatie Domijn gebruikt dit pakket voor het plannen van reparaties door vakmannen. ITwoon verzorgt de update samen met Cegeka-dsa en Viadata, de leverancier van Connect-it.

Kwartaalupdates ERP-systeem

Ieder kwartaal geeft leverancier Cegeka-DSA een servicepackrelease uit op haar eigen softwareproduct Dynamics Empire, het primair systeem van woningcorporatie Domijn. ITwoon zorgt voor de soepele overgang naar de nieuwe versie.

Samen Slimmer

De Twentse woningcorporaties Welbions, De Woonplaats en Domijn hebben gezamenlijk gekozen voor de implementatie van de ERP oplossing Dynamics Empire van leverancier cegeka-dsa. Dit project ging onder de naam ’Samen Slimmer’ van start.