Consultant bij ITwoon

Als Consultant bij ITwoon zorg je er onder andere voor dat de medewerkers van de corporaties hun huurders nog beter kunnen helpen. Met Domijn als aandeelhouder heeft ITwoon een stevige financiële basis, de voordelen van een grote organisatie en de flexibiliteit en persoonlijkheid van een klein bedrijf. En – ook niet onbelangrijk – hele goede en sociale arbeidsvoorwaarden en een inspirerende werkomgeving.

MAATSCHAPPELIJKE IMPACT: HELP CORPORATIE-MEDEWERKERS HELPEN

ITwoon werkt uitsluitend voor corporaties. Werken binnen ITwoon kenmerkt zich dan ook als deskundig, flexibel en sociaal. Dit komt niet alleen terug in de manier van werken en de cultuur binnen ITwoon, maar ook in je werk. Denk je een goede aanvulling te kunnen zijn op ons team? Klik op de knop en drink een keer vrijblijvend een kop koffie met ons. We leren je graag kennen en vertellen meer over wat een consultant van ITwoon drijft. Of misschien ben je al helemaal overtuigt? Laat ons weten waarom met een mooie motivatie en voeg je CV toe. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

ADVISEREN

SAMENWERKEN

INSPIREREN

KENNIS DELEN

Een werkdag van een applicatiesconsulant

8:00 uur
Ik heb straks een klus te klaren die wat concentratie vereist dus ik kies de concentratieplek uit vandaag. De dag begint met een kop koffie en een goed gesprek met de collega’s die al aanwezig zijn. Gaandeweg druppelen meer collega’s binnen. Degenen die niet op de Helpdesk werken hebben flexibele werktijden. Vanochtend ga ik bezig met meldingen en vanmiddag ga ik op pad.

8:40 uur
Jacco, een woonconsulent bij een van onze klanten belt mij en vertelt in paniek dat de huurders niet meer via de website kunnen reageren op de huurwoningen. Het is niet mijn kennisgebied maar mijn collega Joost is er nog niet. Ik stel hem gerust en kijk of ik het meteen op kan lossen met behulp van onze kennisbank. Dit kan, dus de gevonden oplossing voer ik door en neem dan weer contact op met Jacco. Hij is blij dat de woningzoekenden weer kunnen reageren op woningen.

9:10 uur
Met een kop koffie schuif ik iets later aan in ons interne overleg met mijn collega applicatie consultants. Elsemiek is deze keer de voorzitter. Ik licht de spoedmelding nog even toe en Joost bedankt me voor het oppakken. We nemen de agenda door. Michel zit volgende week twee volle dagen op locatie bij een andere klant dus ik ben die twee dagen het eerste aanspreekpunt voor meldingen rond zijn applicaties.

10:00 uur
Tijd om nog wat meldingen op te pakken voordat om half 12 Cindy langs komt. Ze wil weten welke software leveranciers er zijn op het gebied van het versturen van betaalverzoeken per mail met daarin een iDeal link. Cindy werkt bij een van onze klanten op de afdeling Incasso. Ik geef haar advies en beantwoord haar vragen. Ik stel voor dat wij het aanbestedingsproject gaan leiden. Ik kan in de projectgroep deelnemen in de rol van applicatie consultant.

12:00 uur
Het is lekker weer, de zon schijnt volop. Dus geen broodje bij de Foodhall dit keer. Ik ga wandelen door het centrum van Enschede met een paar collega’s. Lekker nog even een handijsje en dan weer terug richting de Performance Factory. Ik lees en beantwoord wat mail en rond een melding af. Ik bereid ook mijn projectvergadering nog even voor en stap in de elektrische auto van ITwoon richting onze klant in Vriezenveen.

13:30 uur
Ik neem alvast plaats in de vergaderruimte met een kop koffie en zorg dat ik helemaal startklaar ben wanneer het projectteam binnenkomt. Ik zit de vergadering voor en neem de agenda door met het team. We zitten midden in de acceptatie-fase en vanmiddag wordt er weer vol op getest. Na afloop werk ik de actie en besluitenlijst bij, handel mijn mail af en loop ik nog even bij de testers langs. Voor ik naar huis ga werk ik ook nog even mijn urenverantwoording bij.

17:00 uur
Tijd om naar huis te gaan! Zakelijke reistijd is werktijd dus het laatste half uurtje breng ik in de auto door.

Collega’s over werken bij ITwoon

Waarom heb je voor ITwoon gekozen?

Serena: “Ik ben eigenlijk een beetje per ongeluk bij ITwoon terecht gekomen. Ik zou 3 maanden invallen wegens zwangerschapsverlof. Maar omdat er een goede klik was en ik mooie kansen kreeg bij ITwoon werk ik er alweer 5 jaar. Ik ben met mijn communicatie achtergrond de minst technische van onze consultants maar daardoor kan ik soms juist wat extra’s betekenen op bepaalde vlakken.”

Katrien: “Ik kende ITwoon van een opdracht van mijn vorige werkgever als een leuke collegiale club mensen. Het is fijn om de corporaties te ondersteunen bij hun maatschappelijke doel; het beschikbaar stellen van betaalbare woningen.”

Serge: ”Bij ITwoon geniet ik van de mate van zelfstandigheid en flexibiliteit. Doordat het divers werk is in de IT sector die toch al veranderingsgevoelig is, verveelt het nooit. De dagen vliegen nog altijd voorbij.”

Wat vind je leuk aan werken bij ITwoon?

Serena: “Werken bij ITwoon geeft heel veel vrijheid en zelfstandigheid. Je krijgt ook de ruimte om je eigen ambities na te jagen en trainingen te volgen. Daarnaast is het werk heel gevarieerd want je werkt voor meerdere klanten en in verschillende projecten. Af en toe mag je even rennen voor een ‘spoedje’. Je neemt verschillende applicaties voor je rekening en hebt daardoor ook contact met veel verschillende mensen bij de klanten en leveranciers.”

Katrien: “Ik hou van afwisseling en uitdaging en bij ITwoon hebben we de ruimte om onszelf, elkaar en de organisatie verder te ontwikkelen. Het ene moment denken we in het MT na over de koers van ITwoon, vervolgens heb ik een gesprek met één van mijn medewerkers om daarna het programmaoverleg van een groot project te leiden.”

Serge: “De diversiteit in mijn werk spreekt mij aan. Dagelijks werken met bevlogen collega’s en klanten is leuk. Woningcorporaties dragen hun steentje bij aan de maatschappij. Hoe gaaf is het dat mijn dagelijkse bijdrage daar indirect op van invloed is. Momenteel staan de meeste van mijn projectwerkzaamheden in het teken van een major release update van het primaire systeem van onze klant. Dit soort trajecten duren meestal vele maanden en blijven voor mij de leukste projecten.”

De werkplek

Ons kantoor is gevestigd in de Performance Factory. We zijn hier begin 2018 naar toe verhuist. De Performance Factory staat op het voormalige Polaroid fabrieksterrein. Dit is een bijzondere locatie want in het gebouw waarin wij nu zitten, stonden vroeger de weefgetouwen uit de textiel geschiedenis van Enschede. Later werden hier de instantklaar films van polaroid gemaakt. Nu is het een een ’talentenfabriek’ met kunst, cultuur, ambacht, ondernemerschap en tal van sportmogelijkheden. En natuurlijk niet te vergeten de Twentsche Foodhal! Hier kunnen we terecht voor de lunch, een lekkere kop koffie en een borreltje op z’n tijd.

Geen verkeerde plek dus om gevestigd te zijn. We hebben ons kantoor laten inrichten door een interieurontwerpster die de sfeer van ITwoon heeft verenigd met die van het pand. We hebben een eigen vergaderruimte, een mooie balie voor onze servicedesk, een eigen pantry en werkplekken die van alle gemakken voorzien zijn en variëren van rustig/afgesloten tot gezellig druk. We kiezen onze werkplek van die dag op basis van onze werkzaamheden.

Thuis in IT én woning corporaties

Wij zetten onszelf in voor woningcorporaties in de regio Oost-Nederland.

Nuchter, betrokken, verbindend

Wij werken onder andere voor
Wij werken regelmatig samen met